Håkan Sandberg

Jag har varit företagare i ca 35 år och under större delen av den tiden arbetat med medieproduktion.

 

Under åren har jag även arbetat som sätterichef på IKEA, projekt-/produktionsledare på Persondatortidningen BIT samt varit projektledare på Framfab under ett halvår. Har även varit verksamhetsledare/rådgivare för NyföretagarCentrum Ronneby i 6 år. Detta har jag många gånger gjort i kombination med mitt egna företagande.

 

En aktuell fråga i Ronneby är att vi måste få fler att förstå nyttan och glädjen med att vara småföretagare. Vi behöver fler som startar egna företag. Det behöver byggas upp en småföretagaranda och mer av något som jag skulle vilja kalla "småföretagartänk". Det bygger helt enkelt på att ha visioner, se möjligheter och utveckla detta i ett eget företag. Därför krävs det i Ronneby regelbundna kurser i "starta eget företag" som skall vara helt gratis.

 

Även företagsklimatet behöver bli bättre i kommunen. Vi behöver få en större förståelse för småföretagarens vardag från allmänheten. En småföretagare är ofta en person som kämpar hårt och lägger många timmar på att få sitt företag till att fungera och överleva. Detta är vardagen för många småföretagare, och ändå trivs de flesta och skulle inte vilja byta ut det mot något annat.